TickleFLEX inzulinbeadást segítő eszköz

A TickleFLEX egy széleskörűen alkalmazható inzulinbeadást segítő eszköz, melyet az inzulinadagoló tű végére kell rögzíteni. Használata biztonságossá, zavartalanná és fájdalommentessé teszi az inzulinbeadás folyamatát. Győződjön meg a TickleFLEX korong előnyeiről!

Milyen előnyökkel jár a TickleFLEX használata?

Stabil inzulinbeadás

A cukorbetegek számára hatalmas kihívás lehet az napi inzulinpótlás. Teljesen természetes, ha izgatott, netán ideges lesz a tűszúrás gondolatától. A TickleFLEX-szel könnyen stabilizálható a tű pozíciója és a kevésbé gyakorlott cukorbetegek is veszélytelenül tudják beadni maguknak a szükséges mennyiséget.

Tűfóbiások is tudják használni

A TickleFLEX segédeszköz kialakításának köszönhetően a tű hegye nem is látszik szúrás közben, így megszűnik a feszültség és a mindennapi életet nem nehezítik az inzulin injekciók.

tickleflex segédeszköz
tickleflex előnyei

Megelőzhető a lipohipertrófia

Inzulinbeadás során könnyen kialakulhat a lipohipertrófia nevű betegség. A lipohipertrófia egy olyan szöveti burjánzás, ami akkor jön létre, ha rendszeresen ugyanarra a helyre szúrjuk a tűt. Érdemes mindig máshova adni az inzulint: a TickleFLEX segít, hogy a nem túl komfortos helyekre is magabiztosan tudja beadni az inzulininjekciót.

Csökken a véraláfutások száma

Az inzulin beadásának kellemetlen velejárója a bőrön keletkező véraláfutás, ami a helytelen tűszúrás következménye. A TickleFLEX korong meggátolja, hogy a tű túl mélyre hatoljon, így a procedúra kevésbé fájdalmas és véraláfutások is ritkábban alakulnak ki.

Egyszerűen tisztán tartható

Az eszköz olyan szilikonból készült, amin nem tapadnak meg a baktériumok. Elég csak használat után elmosni, de a maximális tisztaság érdekében forrásban lévő vízzel is sterilizálhatja.

tickleflex korong

TickleFLEX kompatibilis tű

A TickleFLEX korong 4, 5 és 6 mm-es tűvel is kompatibilis. Többek között az ultravékony Verifine tűkkel is remekül használható.

Hogyan működik?

A TickleFLEX használata

1. lépés: egyszerűen csúsztassa rá az eszközt a pen tűre.
2. lépés: nyomja rá bőrére és tartsa ott beadás közben. A kerek talp megakadályozza, hogy a tű túl mélyre juttassa az inzulint. Ha túl hamar elemeli a pen tűt, akkor nem tud teljesen behatolni a bőr alá és inzulinszivárgás következhet be.
3. lépés: az inzulinbeadást követően távolítsa el a pen tű végéről az eszközt.

A TickleFLEX korong orvostechnikai eszköz esetében a pen nem tartozék, külön lehet megvásárolni. A korongot érdemes évente cserélni, ugyanis a talp inzulinadagolást segítő mechanikája a rendszeres használattól idővel gyengül.

Hol kapható TickleFLEX?

A TickleFLEX segédeszközt néhány kattintással megrendelheti az alábbi webáruházból.

Továbbá megkapható országszerte számos gyógyszertárban és patikában.